Uit de studeerkamer

BackAfgelopen tijd ben ik ondergedompeld in de wetenschap van beleid en bestuur. Een twee jaar durende masteropleiding voor professionals aan de Universiteit van Utrecht vroeg van mij zoveel schrijfcapaciteit dat ik niet ben toegekomen aan het schrijven van blogs.

Inmiddels kan ik met trots melden dat ik student af ben en een inzichtrijker mens. Nieuwe inzichten over de politiek, onze democratie, bestuursvormen en de wijze waarop beleid in Nederland en de rest van de wereld tot stand komt.

Als gevolg van de studie veranderde er de afgelopen twee jaar ook iets in mijn vriendenkring. Bijzondere wetenschappers, filosofen en grote geesten als Plato, Aristoteles, Weber, Mill en Tocqueville werden mijn vrienden. Natuurlijk niet in het echte tastbare leven maar hun ideeën hebben me uitermate geïnspireerd.

Als ik terugkijk naar de studieperiode dan doet deze me denken aan het volgende citaat van Machiavelli: “En dan ‘s avonds keer ik naar huis terug en betreed mijn studeerkamer. Op de drempel trek ik mijn dagelijkse met stof en slijk bedekte kleren uit en ik steek me in een koninklijk en rijk gewaad. Zo passend gekleed treed ik de eerbiedwaardige hof van grote mannen uit de Oudheid binnen.” Lees verder…