Raadsbezoek Fresh Care Convenience van de Staay Food Group

Fresh Care ConvenienceGisteren vond het raadsbezoek aan Fresh Care Convenience van de Staay Food Group plaats. Dit moderne Drontense bedrijf is gespecialiseerd in het bewerken van verse groenten, fruit en andere natuurlijke ingrediƫnten tot kant en klaar eenheden zoals bijvoorbeeld salades.
Het bedrijf timmert niet alleen hard aan de weg, maar is zich ook zeer bewust.
Bewust van gezonde voeding, duurzaamheid, maatschappelijk ondernemen. En dat doen ze en wel te verstaan in Dronten. Tijdens het raadsbezoek kwam de uitbreiding van het bedrijf door de nieuwe fabriek duidelijk naar voren. Het bedrijf heeft hoognodig meer ruimte nodig en opent over enige tijd een nieuwe fabriek in Dronten. Een interessante vraag is waarom kiest Fresh Care juist voor Dronten?

De Drontense focus op hightech agro-food en onze economische visie blijkt buitengewoon goed aan te sluiten bij het bedrijf. Deze staat voor een no-nonsens en hard werken mentaliteit. Daarnaast biedt Dronten als vestigingsplaats prachtige samenwerkingsverbanden en innovatiekracht voor Fresh Care die als een magneet andere business en ontwikkeling kan aantrekken. Denk daarbij aan de innovatieve kennis van het CAH die nodig is voor dergelijke high-tech- agrofood-business afhankelijk van led-ontwikkeling, robotisering en mechanica. Ook biedt de nieuwe fabriek van Fresh Care logistieke kansen voor transportbedrijven, bedrijven die verpakkingsmateriaal kunnen leveren en diverse andere zakelijke dienstverleners.

Kortom, de uitbreiding van Fresh Care kan leiden tot een veel grotere spin-off voor andere ondernemers. Dat spreekt de VVD natuurlijk erg aan. Tegelijkertijd weten we ook dat dit iets vraagt van onze houding als gemeente. Het was dan ook goed om te vernemen dat Fresh Care uitermate tevreden was over de wijze waarop de gemeentelijke organisatie en het college zich als faciliterende overheid heeft opgesteld en heeft meegedacht met Fresh Care om het tempo van de ambities bij te kunnen houden. Veel lof ging ook uit naar de wijze van acquisitie dat, volgens Fresh Care, echt op een onderscheidende manier vorm kreeg. Dat te horen doet de VVD goed.

Vandaag wordt de overeenkomst getekend voor de uitbreiding. Een belangrijk moment voor de toekomst van dit bedrijf. De VVD heeft gisteren al gevraagd wat de nieuwe ontwikkelingen kunnen betekenen voor de werkgelegenheid in Dronten.
En ook daar kregen we van Fresh Care gelukkig een krachtig en helder antwoord op: “ook daar wordt de komende tijd hard aan gewerkt en we denken zeker 150 en misschien wel 250 extra mensen werk te kunnen bieden.”