Politiek café ‘Innovatief ondernemen’

image
Innovatief ondernemen. Dat was het thema van het politiek café in Almere. Lokale ondernemers in gesprek met VVD-kamerleden Erik Ziengs en Anne-wil Lucas. Het goedbezochte politiek café werd door de VVD-fractie in Almere georganiseerd in het Almeerse Grand Café ‘De Havenkom’.

Ondernemers als o.a. Care Plus, Voiceworks, Leaseplan, Nice To Meat en de HEMA waren aanwezig. Duidelijke ‘game changers’ die continu zoeken naar nieuwe kansen voor hun bedrijven. Allen met inspirerende verhalen, diensten en producten met een innovatief karakter.

Het slagersbedrijf dat zelf een nieuw koelsysteem nodig had, deze ging ontwikkelen, op de markt bracht en vervolgens leverancier van het koelsysteem werd. Maar ook het aanbieden van private car lease constructies i.s.m. een supermarktketen. En de zelftest voor consumenten om direct te kunnen zien of je na een tekenbeet bent besmet met de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Of het totaal anders opleiden van medewerkers op de werkvloer.
Kortom, de passie en het enthousiasme voor innovatie was volop aanwezig.

Mooi dat deze bedrijven innovatie vast op agenda hebben staan vanwege een continu veranderende markt. Daardoor spelen zij een vooraanstaande rol bij het introduceren van nieuwe producten, diensten of andere bedrijfsprocessen.

Diverse ondernemerszaken kwamen ook aan bod, waaronder de match met onderwijs en arbeidmarkt en de rol van de politiek om innovatief ondernemen te stimuleren. Ook werd duidelijk dat het belangrijk is
om innovatie als vast onderdeel van de bedrijfsstrategie te maken.

Het was een bijzonder geslaagde avond met een staaltje innovatief ondernemerschap om blij van te worden.