Stem Korting in de Kamer (VVD-lijst nummer 57)


Op woensdag 15 maart 2017 gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Alle kiezers samen bepalen welke 150 Nederlanders namens hen vier jaar lang volksvertegenwoordiger mogen zijn. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Namens de VVD sta ik als Flevolandse kandidaat op de landelijke kieslijst: VVD-lijst nummer 57.

Graag zet ik mij lokaal en landelijk stevig in voor onder andere onze bereikbaarheid, economische ontwikkeling, werkgelegenheid en (ouderen)zorg.

Als volksvertegenwoordiger geloof ik in een beschaafd Nederland waarin we samen uitdagingen het hoofd bieden. Ik sta voor vrijheid en gelijkheid en wil dat deze waarden blijven regeren in Nederland. Voor iedereen. Voor onze kinderen en hun kinderen. Zij verdienen een groots, vrij en sterk Nederland.

Over mij
Leeftijd: 37 jaar
Woont in: Swifterbant, Flevoland
Vrije tijd: Flevoland Island, Waddeneilanden, Caribisch Nederland, Rummikub met ouderen
Functies: fractievoorzitter, gemeenteraadslid, bestuurslid, voorzitter, communicatieadviseur, bestuursadviseur, informatiemanager
Studies: master bestuurskunde Universiteit Utrecht, bachelor communicatie Hogeschool Windesheim
Social media: Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, YouTube

Dronten en Flevoland hebben mijn hart. Sinds 2010 ben ik gemeenteraadslid namens de VVD in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. Inmiddels ben ik ook de fractievoorzitter van het VVD team in de gemeente Dronten. En namens de landelijke VVD sta ik als kandidaat op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Mijn nummer op de lijst is 57. Je kunt dus 15 maart je stem op mij uitbrengen! :)

De afgelopen tien jaar reisde ik langs alle wereldwonderen. Van Brazilië tot Australië en van Cuba tot Tibet. Ik ontdekte prachtige landen en ontmoette inspirerende mensen. Toch zijn Nederland en Flevoland voor mij de mooiste plekken op de wereldkaart. Juist omdat we in vrijheid kunnen leven en veel dingen zo ontzettend goed voor elkaar hebben. We leven in een prachtig land en onze mooie provincie kent een agrarische sector van wereldfaam.

Vrijheid
Het is een voorrecht dat we hier in vrijheid leven: zijn wie je bent, liefhebben van wie je houdt en vraagstukken bespreekbaar maken zijn belangrijke kernwaarden voor ons. Daar moeten we voor blijven vechten. Onze vrijheid staat onder druk. Ver weg en dicht bij huis. Deze tijd vraagt dan ook om een sterk liberaal geluid.

Werk
Werk en onderwijs zijn de schakels naar persoonlijke ontwikkeling en vrijheid. Als voormalig bestuurslid bij het Technocentrum Flevoland leerde ik het samenspel tussen het onderwijs, het bedrijfsleven en de arbeidsmarkt kennen.
Ook als voorzitter van de Stichting Samenscholers in Amsterdam zag ik van dichtbij wat voor positieve invloed onderwijs en werk hebben op jongeren. Jongeren die vanuit een uitzichtloze situatie zichzelf verder weten te brengen. Als je ze jaren later weer tegenkomt dan zijn het volwassenen die van aanpakken weten, in zichzelf geloven en vertrouwen hebben in de toekomst.

Zorg
Inmiddels woon ik ruim tien jaar naast een mevrouw die vijftig jaar ouder is dan ik. Bij onze eerste ontmoeting klikte het meteen. Door deze vriendschap maak ik van dichtbij mee wat het betekent om ouder te worden en hoe de zorg is geregeld.
De zorg kent een hoog prijskaartje, meer dan we economisch kunnen bijbenen. En als we willen dat voor iedereen de beste zorg beschikbaar blijft, is het belangrijk dat we continu kijken of we de juiste dingen doen en of we dat goed doen. Ingrediënten als een vleugje boerenverstand, belangen kunnen verbinden en zorgen dat wetgeving op elkaar aansluit zijn essentieel. En ouderenzorg is ook: aandacht, liefde en Rummikub.

Waarom VVD
Het mooiste aan de VVD vind ik dat we geloven in de eigen regie, keuzevrijheid en zelfverantwoordelijkheid. Dat zijn de tools om iets moois van het leven en je toekomst te maken. Mijn motto: geloof in het script van je eigen kracht en blijf altijd nieuwsgierig. En tegenslag hoort er ook bij. Het maakt je sterker.

De politiek vraagt nu om krachtige volksvertegenwoordigers die verbinden en midden in de samenleving staan. In dat speelveld ligt mijn passie.

Irene Korting, VVD-lijst nummer 57
Omdat politiek in mijn DNA zit