Verbreding N50 eerder van start


Goed nieuws voor inwoners in de gemeente Dronten die dagelijks voor hun werk over de N50 rijden.

De verbreding van de N50 bij Kampen wordt sneller aangepakt. Daar is de VVD Dronten blij mee. Na een stevige lobby en motie in de Kamer start minister Cora van Nieuwenhuizen de procedure voor verbreding N50 bij Kampen.

Snellere aanpak hard nodig
De VVD Dronten is heel erg blij met de aangenomen motie voor snellere verbreding van de levensgevaarlijke N50! Dit is hard nodig.

Motie VVD Kamerleden Dijkstra en Azmani
De motie van de VVD-kamerleden Azmani en Dijkstra pleitte met succes in de Tweede Kamer voor een verbreding in 2022 in plaats van in 2023. De N50 bij Kampen wordt uiterlijk in 2022 2×2-baans. Oorspronkelijk zou dat pas in 2023 gebeuren.

Vijf miljoen voor de verbreding beschikbaar
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur stelt vijf miljoen euro beschikbaar om de N50 tussen Kampen en Kampen Zuid te verbreden. Er komen twee rijstroken bij, omdat er nu in de spits veel files zijn omdat iedereen op één rijstrook moet invoegen.