OVER MIJ

In ‘t kort
Leeftijd: 38 jaar
Woont in: Swifterbant, Flevoland
Vrije tijd: Flevoland Island, Waddeneilanden, Caribisch Nederland
Functies: fractievoorzitter, gemeenteraadslid, gezondheidsadviseur, bestuursadviseur
Studies: master bestuurskunde Universiteit Utrecht, bachelor communicatie Hogeschool Windesheim
Social media: Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, YouTube

Lijst 2 nr 2 #GR2018
Ik ben Irene Korting. Sinds 2010 ben ik gemeenteraadslid namens de VVD in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. Inmiddels ben ik ook de fractievoorzitter van het VVD team in de gemeente Dronten. Namens VVD Dronten ben ik de nummer 2 op lijst 2 bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Daarnaast sta ik ook voor de VVD op de landelijke lijst als kandidaat uit Flevoland bij afgelopen Tweede Kamerverkiezingen (plek 57).

Achtergrond
Begin 1980 werd ik geboren in India. Daarna groeide ik op bij mijn adoptieouders in Nederland. Om precies te zijn in Flevoland. Op het pas ontgonnen land kreeg mijn leven een nieuwe toekomst en met veel plezier woon ik nog steeds in deze prachtige provincie.
De afgelopen tien jaar reisde ik langs alle wereldwonderen. Van Brazilië tot Australië en van Cuba tot Tibet. Ik ontdekte prachtige landen, ontmoette inspirerende mensen en ik voelde mij op veel plekken thuis. Toch is Nederland voor mij de mooiste plek op de wereldkaart. Juist omdat we in vrijheid kunnen leven en veel dingen zo ontzettend goed voor elkaar hebben. We leven in een prachtig land! En aan het prachtige Nederland heb ik te veel te danken. Juist daarom wil ik mij blijven inzetten voor onze samenleving. En met name voor onze ouderen die de polder hebben opgebouwd. Daarom raakt ouderenzorg mijn hart.

Zorg
Ruim 12 jaar woonde ik naast een mevrouw die vijftig jaar ouder was dan ik. Bij onze eerste ontmoeting klikte het meteen. Door deze vriendschap heb ik van dichtbij meegemaakt wat het betekent om ouder te worden en hoe onze ouderenzorg is geregeld.
De zorg kent een hoog prijskaartje, meer dan we economisch kunnen bijbenen. En als we willen dat voor iedereen de beste zorg beschikbaar blijft, is het belangrijk dat we continu kijken of we de juiste dingen doen en of we dat goed doen. Ingrediënten als een vleugje boerenverstand, belangen kunnen verbinden en zorgen dat wetgeving op elkaar aansluit zijn essentieel.

Vrijheid
Het is een voorrecht dat we hier in vrijheid leven: zijn wie je bent, liefhebben van wie je houdt en vraagstukken bespreekbaar maken zijn belangrijke kernwaarden voor ons. Daar moeten we voor blijven vechten. Vrijheid van meningsuiting is daarbij iets dat we moeten koesteren. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk dat we naast ons ‘eigen gelijk’ ook oog hebben voor elkaar en openstaan voor andere opvattingen. Daarom ga ik graag op zoek naar het verhaal en de drijfveer van mensen.

Werk
Werk en onderwijs hebben mij altijd aangetrokken. Deze thema’s zijn de schakels naar persoonlijke ontwikkeling en vrijheid. Als voormalig bestuurslid bij het Technocentrum Flevoland leerde ik het samenspel tussen het onderwijs, het bedrijfsleven en de arbeidsmarkt kennen.
Ook als voorzitter van de Stichting Samenscholers in Amsterdam zag ik van dichtbij wat voor positieve invloed onderwijs en werk hebben op jongeren. Jongeren die vanuit een uitzichtloze situatie zichzelf verder weten te brengen. Als je ze jaren later weer tegenkomt dan zijn het volwassenen die van aanpakken weten, in zichzelf geloven en vertrouwen hebben in de toekomst.

Het is een voorrecht dat we hier in vrijheid leven: zijn wie je bent, liefhebben van wie je houdt en vraagstukken bespreekbaar maken zijn belangrijke waarden voor ons.

5 comments

 1. Ik heb Irene een paar jaar geleden mogen ontmoeten. Haar openheid en haar benadering van mensen in zijn algemeenheid triggerde me enorm. Irene is een persoonlijkheid. Iedereen die haar meemaakt zal iets kunnen zeggen over haar gedrevenheid, haar passie om te luisteren, haar liefde voor oprechtheid, haar steun voor oudere mensen in de samenleving enz. Want daar kun je bij haar niet omheen. Maar er is nog veel meer en wel het volgende:
  Irene is een persoon die wil proeven met haar gevoel of ze iets kan betekenen voor de samenleving, haar vrienden, de omgeving en mensen om haar heen. Maar ook zelfs heel ver weg draagt ze haar steentje bij met onderwijsprojecten zoals o.a. Nepal. En dit allemaal omdat ze van mensen houdt en omdat ze nu al wat weet dat je als mens van alles op je levenspad kunt krijgen.
  Waar ik zeker van ben is dat wij nog veel van haar kunnen zien en horen. En ik kijk nu al uit naar de baanbrekende vernieuwende wereld vol met mensen zoals u en ik, waarbij zij een belangrijke spil in het geheel zal worden.

 2. Ik heb Irene leren kennen als een dame die weet wat doortastend werken is. Na het stellen van een vraag, per mail, s.m.s-bericht of telefoontje komt er direct een antwoord of een antwoord waarin wordt aangegeven dat ze even iets moet nazoeken en wanneer je dan het antwoord kan verwachten.
  Zij neemt graag vernieuwende initiatieven en ik heb ik mijn periode als raadslid nu 12 jaar, nog geen verantwoordelijke, die voor de raad in zijn geheel de communicatie verzorgd, meegemaakt die met zoveel spirit het werk oppakt.
  Verder is ze erg vrolijk en heeft oog voor details m.b.t. de intermenselijke verhoudingen en verder verkoop je haar geen knollen voor citroenen. Al met al een persoon die je kan vertrouwen en die iets te bieden heeft.

 3. Irene,
  Voor mij een gedreven persoonlijkheid. Gedreven om zaken goed te doen. Aanpakken, de mouwen opstropen, nog eens bekijken en vooral open staan voor ideeën van anderen die er ook iets van vinden.
  Verder gedreven in het leggen van de juiste contacten en dan crossmediaal. Papier, e-mail, mobiel, webbased, radio, t.v. Alle middelen om te communiceren worden door Irene ingezet om gedachten uit te wisselen met de ontvanger.
  Persoonlijk ook nog een warme kant aan haar karakter leren kennen. Luisterend oor en meevoelend. Dé juiste eigenschappen om politiek heel ver te komen.

 4. Irene,
  100% Betrouwbaar, punctueel, gedreven, to-the-point, maar ook gezellig en goedlachs!
  Mijn schitterende website heb ik te danken aan Irene.

  Succes in de politieke wereld!

Comments are closed.