OVER MIJ

Leeftijd: 38 jaar
Woont in: Swifterbant, Flevoland
Vrije tijd: fietsen, reizen, tennis, wereldwonderen en technologie
Studies: bestuurskunde Universiteit Utrecht, communicatie Hogeschool Windesheim
Social media: Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, YouTube

Functie: wethouder gemeente Dronten
Portefeuilles: Economische zaken, Verkeer en Vervoer (incl. Luchthaven Lelystad), Agrifood, Recreatie en Toerisme, Volksgezondheid (incl. GGD), Dorpsbelangen

Irene woont sinds 1992 in Dronten. In 2005 verhuisde zij naar Swifterbant. Irene studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht. Ze werkte 15 jaar bij en voor diverse gemeenten. Irene zoekt altijd naar verbindingen en verbeteringen binnen de publieke en politieke zaak.

Politiek
In haar politieke loopbaan was zij acht jaar gemeenteraadslid voor de VVD in Dronten, waarvan vier jaar vice-fractievoorzitter en een jaar fractievoorzitter. Irene was bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 kandidaat Kamerlid voor de VVD. En eindigde in de top 10 van de Beste Raadsleden van Nederland in 2018.


5 comments

 1. Ik heb Irene een paar jaar geleden mogen ontmoeten. Haar openheid en haar benadering van mensen in zijn algemeenheid triggerde me enorm. Irene is een persoonlijkheid. Iedereen die haar meemaakt zal iets kunnen zeggen over haar gedrevenheid, haar passie om te luisteren, haar liefde voor oprechtheid, haar steun voor oudere mensen in de samenleving enz. Want daar kun je bij haar niet omheen. Maar er is nog veel meer en wel het volgende:
  Irene is een persoon die wil proeven met haar gevoel of ze iets kan betekenen voor de samenleving, haar vrienden, de omgeving en mensen om haar heen. Maar ook zelfs heel ver weg draagt ze haar steentje bij met onderwijsprojecten zoals o.a. Nepal. En dit allemaal omdat ze van mensen houdt en omdat ze nu al wat weet dat je als mens van alles op je levenspad kunt krijgen.
  Waar ik zeker van ben is dat wij nog veel van haar kunnen zien en horen. En ik kijk nu al uit naar de baanbrekende vernieuwende wereld vol met mensen zoals u en ik, waarbij zij een belangrijke spil in het geheel zal worden.

 2. Ik heb Irene leren kennen als een dame die weet wat doortastend werken is. Na het stellen van een vraag, per mail, s.m.s-bericht of telefoontje komt er direct een antwoord of een antwoord waarin wordt aangegeven dat ze even iets moet nazoeken en wanneer je dan het antwoord kan verwachten.
  Zij neemt graag vernieuwende initiatieven en ik heb ik mijn periode als raadslid nu 12 jaar, nog geen verantwoordelijke, die voor de raad in zijn geheel de communicatie verzorgd, meegemaakt die met zoveel spirit het werk oppakt.
  Verder is ze erg vrolijk en heeft oog voor details m.b.t. de intermenselijke verhoudingen en verder verkoop je haar geen knollen voor citroenen. Al met al een persoon die je kan vertrouwen en die iets te bieden heeft.

 3. Irene,
  Voor mij een gedreven persoonlijkheid. Gedreven om zaken goed te doen. Aanpakken, de mouwen opstropen, nog eens bekijken en vooral open staan voor ideeën van anderen die er ook iets van vinden.
  Verder gedreven in het leggen van de juiste contacten en dan crossmediaal. Papier, e-mail, mobiel, webbased, radio, t.v. Alle middelen om te communiceren worden door Irene ingezet om gedachten uit te wisselen met de ontvanger.
  Persoonlijk ook nog een warme kant aan haar karakter leren kennen. Luisterend oor en meevoelend. Dé juiste eigenschappen om politiek heel ver te komen.

 4. Irene,
  100% Betrouwbaar, punctueel, gedreven, to-the-point, maar ook gezellig en goedlachs!
  Mijn schitterende website heb ik te danken aan Irene.

  Succes in de politieke wereld!

Comments are closed.